Materieel

Faciliteiten

Loods, Bergeendstraat

In onze loods in de Bergeendstraat in Petten stallen wij onze auto en (‘s zomers) onze boot. Deze loods is ook de uitruklocatie van onze alarmploeg, welke 24/7 klaar staat voor oproepen. De Viking en de Waterscooter staan ook dicht in de buurt van de loods. Binnen enkele jaren zal de gemeente Schagen beginnen met de bouw van een gezamenlijke loods voor de KNRM en de Reddingsbrigade Petten.

Post, Strand

De post is onze vaste plek op het strand. Deze post is in gebruik genomen in 2016. We zitten hier van begin juni tot eind september om het strand te bewaken. De post is dan geopend van 10:00 tot 18:00. In de post hebben we EHBO spullen. Hier kunnen we dus mensen behandelen tot dat de ambulance er is. Ook is dit een dagverblijf voor onze Lifeguards inclusief keuken, toiletten etc. Er staat ook een grote mast op het dak met een camera er aan. Het beeld van deze camera is te zien via het kopje webcam op de website, of via de knop hier onder.

Bijposten

Petten 1-21, Bijpost Strandstoel

Bouwjaar: 2020/2021

Deze zelfgebouwde verrijdbare strandstoel is een extra post die we in kunnen zetten op drukke plekken op het strand, waar we vanuit de post minder goed toezicht kunnen houden. We kunnen de stoel met de auto en de trekker vervoeren.

Voertuigen

Petten 1-10, Auto.

Petten 1-20, Yamaha Viking

Vaartuigen

Petten 1-19, Snelle boot/speedboot

Merk: Ribcraft
Type: Ribcraft 480
Aandrijving: Evinrude 75 PK buitenboordmotor met een vierblad’s schroef.
Bouwjaar: 2019

Deze boot is sinds het seizoen 2020 in gebruik. We gebruiken de boot om te patrouilleren vanaf het water en om reddingen uit te voeren. Omdat de boot helemaal nieuw is, hebben we ook hier blauwe en oranje lichten kunnen toevoegen op het A-frame, dit had de vorige boot niet. Ook hebben we een groot deklicht op de boot, zodat we ook ‘s nachts kunnen bijdragen aan een zoekactie.

Petten 1-29, Waterscooter

Merk: Seadoo
Type: GTx155 (speciale editie voor de Reddingsbrigade)
Aandrijving: 155 PK benzine motor met jet aandrijving
Bouwjaar: 2015

Onze waterscooter gebruiken we om reddingsacties uit te voeren en om vanaf het water te surveilleren. Door de korte lanceertijd en de omstandigheden waar de waterscooter kan varen kunnen we snel uitrukken met dit vaartuig. De waterscooter heeft geen blauwe of oranje lichten.

Petten 1-18, reddings-/trainingsvlet Fleurtje

Merk: Mulder & Rijke
Type: Reddingsvlet
Aandrijving: Mankracht of een Yamaha 9.9 PK 2 takt buitenboordmotor.
Bouwjaar: 1984

Onze reddingsvlet word vooral ingezet voor de training van de jeugd. Maar ook als het heel druk is ligt de vlet in het water om te surveilleren. Dan meestal op een vaste plek, vanwege de snelheid van de buitenboordmotor.
Ook hebben we een aantal enthousiaste leden die haar af en toe te water laten om te roeien.