Materieel

Faciliteiten

Loods, Strandweg 2, Petten

Op 30 september zullen we onze nieuwe loods aan de strandweg officieel openen! Er zal nog meer informatie beschikbaar komen over hoe laat de loods geopend zal zijn voor iedereen om te bekijken op onze sociale media. Momenteel gebruiken we de nieuwe loods wel al als stallings- en uitruklocatie.

Kom gerust een kijkje nemen voordat de strandwachten naar het strand vertrekken op de bewakingsdag. De strandwachten vertrekken rond 9:30 richting strand.

Post, Strand

De post is onze vaste plek op het strand. Deze post is in gebruik genomen in 2016. We zitten hier van begin juni tot eind september om het strand te bewaken. De post is dan geopend van 10:00 tot 18:00. In de post hebben we EHBO spullen. Hier kunnen we dus mensen behandelen tot dat de ambulance er is. Ook is dit een dagverblijf voor onze Lifeguards inclusief keuken, toiletten etc. Er staat ook een grote mast op het dak met een camera er aan. Het beeld van deze camera is te zien via het kopje webcam op de website, of via de knop hier onder.

Bijposten

Petten 1-21, Bijpost Strandstoel

Bouwjaar: 2020/2021

Deze zelfgebouwde verrijdbare strandstoel is een extra post die we in kunnen zetten op drukke plekken op het strand, waar we vanuit de post minder goed toezicht kunnen houden. We kunnen de stoel met de auto en de trekker vervoeren.

Voertuigen

Petten 1-10, Auto.

Petten 1-20, Yamaha Viking

Petten 1-30, Trekker

Merk: Fiatagri
Type: 55-90DT
Kenteken: TSF-30-P
Aandrijving: 55pk diesel motor
Bouwjaar: 1986

Met de trekker laten we onze vaartuigen te water. De trekker kan wat verder het water in rijden zodat het lanceren soepeler verloopt. Ook ontlasten we de auto hiermee, zodat deze langer mee kan.

Vaartuigen

Petten 1-17, Waterscooter

Merk: BRP Seadoo
Type: GTI 170
Aandrijving: 170 PK benzine motor met jet aandrijving
Bouwjaar: 2021

Sinds het seizoen 2022 hebben wij onze tweede waterscooter in gebruik, deze kunnen we inzetten om dicht onder de kant mensen te vervoeren. Doordat het kleine formaat en de jet aandrijving is hij ook nog eens erg wendbaar, heel fijn om in de branding te varen dus! De PTN117 heeft een beperkt EHBO koffertje en geen AED aan boord. Ook heeft hij geen blauwe/oranje lampen, wel heeft hij de nodige navigatie verlichting.

Petten 1-19, Snelle boot/speedboot

Merk: Ribcraft
Type: Ribcraft 480
Aandrijving: Evinrude 75 PK buitenboordmotor met een vierblad’s schroef.
Bouwjaar: 2019

Deze boot is sinds het seizoen 2020 in gebruik. We gebruiken de boot om te patrouilleren vanaf het water en om reddingen uit te voeren. Omdat de boot helemaal nieuw is, hebben we ook hier blauwe en oranje lichten kunnen toevoegen op het A-frame, dit had de vorige boot niet. Ook hebben we een groot deklicht op de boot, zodat we ook ‘s nachts kunnen bijdragen aan een zoekactie.

Petten 1-18, reddings-/trainingsvlet Fleurtje

Merk: Mulder & Rijke
Type: Reddingsvlet
Aandrijving: Mankracht of een Yamaha 9.9 PK 2 takt buitenboordmotor.
Bouwjaar: 1984

Onze reddingsvlet word vooral ingezet voor de training van de jeugd. Maar ook als het heel druk is ligt de vlet in het water om te surveilleren. Dan meestal op een vaste plek, vanwege de snelheid van de buitenboordmotor.
Ook hebben we een aantal enthousiaste leden die haar af en toe te water laten om te roeien.