Materieel

Faciliteiten

Loods, Bergeendstraat

In onze loods in de Bergeendstraat in Petten stallen wij onze auto en (’s zomers) onze boot. Deze loods is ook de uitruklocatie van onze alarmploeg, welke 24/7 klaar staat voor oproepen. De Viking en de Waterscooter staan ook dicht in de buurt van de loods. Binnen enkele jaren zal de gemeente Schagen beginnen met de bouw van een gezamenlijke loods voor de KNRM en de Reddingsbrigade Petten.

Post, Strand

De post is onze vaste plek op het strand. Deze post is in gebruik genomen in 2016. We zitten hier van begin juni tot eind september om het strand te bewaken. De post is dan geopend van 10:00 tot 18:00. In de post hebben we EHBO spullen, een AED en zuurstof. Hier kunnen we dus mensen behandelen tot dat de ambulance er is. Ook is dit een dagverblijf voor onze Lifeguards inclusief keuken, toiletten etc. Er staat ook een grote mast op het dak met een camera er aan. Het beeld van deze camera is te zien via het kopje webcam op de website, of via de knop hier onder.

Voertuigen

Petten 1-10, Auto.

Merk: Toyota
Type: Landcruiser
Kenteken: 62-JHX-3
Aandrijving: 4,1 liter, 6 cilinder Diesel motor
Bouwjaar: 2008

Deze auto is ons werkpaard voor op het strand. De auto is ingericht als strandambulance. De auto heeft een volledige EHBO koffer, AED en zuurstof aan boord. De auto wordt ook gebruikt om onze vaartuigen te lanceren, we hebben echter geen trekker om dit te doen. De auto heeft ook blauwe lichten en sirenes, zodat we snel bij een incident kunnen komen. Vanaf het seizoen 2020 of 2021 komt er een nieuwe auto.

Petten 1-20, Yamaha Viking

Merk: Yamaha
Type: Viking
Kenteken: Landbouwvoertuig
Aandrijving: 1 cilinder benzine motor
Bouwjaar: 2015

De Viking (ook wel buggy genoemd) is een ATV (All Terrain Vehicle). De Viking kan worden gebruikt om snel hulpverleners bij een incident te krijgen, dit komt door de wendbaarheid van de Viking. Ook de Viking heeft een blauw zwaailicht en sirene. Hij kan geen patiënten vervoeren, maar heeft wel een volledige EHBO kit en een AED aan boord. Hij kan ook worden gebruikt om vaartuigen te lanceren, maar wij leggen de voorkeur bij de auto.

Vaartuigen

Petten 1-19, Snelle boot/speedboot

Merk: Ribcraft
Type: Ribcraft 480
Aandrijving: Evinrude 75 PK buitenboordmotor met een vierblad’s schroef.
Bouwjaar: 2019

Deze boot is sinds het seizoen 2020 in gebruik. We gebruiken de boot om te patrouilleren vanaf het water en om reddingen uit te voeren. Omdat de boot helemaal nieuw is, hebben we ook hier blauwe en oranje lichten kunnen toevoegen op het A-frame, dit had de vorige boot niet. Ook hebben we een groot zoeklicht op de boot, zodat we ook ’s nachts kunnen bijdragen aan een zoekactie.

Petten 1-29, Waterscooter

Merk: Seadoo
Type: GTx155 (speciale editie voor de Reddingsbrigade)
Aandrijving: 155 PK benzine motor met jet aandrijving
Bouwjaar: 2015

Onze waterscooter gebruiken we om reddingsacties uit te voeren en om vanaf het water te surveilleren. Door de korte lanceertijd en de omstandigheden waar de waterscooter kan varen kunnen we binnen 4 minuten van de post op het water zitten. Op de warme dagen ligt hij al in het water en dus is de tijd dan nog korter. De waterscooter heeft geen blauwe of oranje lichten.

Petten 1-18, reddingsvlet/fleurtje

Merk: Mulder & Rijke
Type: Reddingsvlet
Aandrijving: Mankracht of een Yamaha 9.9 PK 2 takt buitenboordmotor.
Bouwjaar: 1984

Onze reddingsvlet word vooral ingezet voor de training van de jeugd. Maar ook als het heel druk is ligt de vlet in het water om te surveilleren. Dan meestal op een vaste plek, vanwege de snelheid van de buitenboordmotor.